Головна » Архів матеріалів

        

 

Хочеш бути силачем –

Подружись зі спортом:

З ковзанами і м’ячем,

Стадіоном, кортом!

     Сьогодні особливо гостро постала проблема виховання здорової молоді. Ми добре знаємо, що здоров’я багато людей починає цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього природного скарбу. Тому кожен із нас повинен свідомо ставитися до власного здоров’я, берегти найдорожчий скарб у житті. Весело та цікаво пройшов День здоров’я у нашій школі.

                        

Переглядів: 630 | Додав: malish | Дата: 03.11.2015 | Коментарі (0)

        

 

Слово Лідер – це призвання кожного із нас,

В само, в самоврядуванні ми покажем клас!

Ми ніколи не здаємось, до мети ідем,

До вершини вдосконалень стежку віднайдем.

 

Слово Лідер – це веселка нашого буття,

Розмалюємо сміливо фарбами життя,

Загадаємо бажання, загадай і ти,

Слово Лідер в моїм серці буде назавжди.

 

Я не знаю де іще на цьому світі є

Є таке життя.

Я, напевно, відпущу зустрічний вітер

І залишусь назавжди з тобою Лідер!

 

     Саме за такими переконаннями живуть і працюють лідери учнівського самоврядування нашої школи. І, мабуть, саме тому ми приймали участь у обласному фестивалі лідерської майстерності «LiderFest», де здобули І місце у квесті «Переяслав – місто-музей».

      Ми всі отримали максимум позитивних емоцій, заряд енергії та стали ще більш згуртовані і активні!

                        

Переглядів: 697 | Додав: malish | Дата: 07.10.2015 | Коментарі (0)

         

«Закінчення Другої світової війни і подальша доля України» - такою була тема учнівської конференції старшокласників Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цей захід був приурочений до події, яку відзначив весь світ 2 вересня 2015 року. На конференції висвітлювались питання, які особливо цікавили учнів.

Дмитро Маковський (11 кл.) у своєму виступі проаналізував підсумки Другої світової війни. Одинадцятикласники Владислав Давидюк та Владислав Король висвітлили такі ганебні явища того періоду, як «новий порядок» та «голокост» і їх реалізацію в Україні.

Роман Куцко та Костянтин Остапенко вели розмову про зміни у світі після закінчення Другої світової війни та їх вплив на долю України.

Соболь Сергій та Близнюк Максим аналізували уроки війни.

Десятикласниці Анна Барабаш, Альона Ковалівська, Алла Серга розповідали про українців, які своїми іменами прославили нашу Батьківщину. Це тричі Герой Радянського Союзу Іван Кожедуб; Кузьма Дерев’янко, що підписував Акт капітуляції Японії; та Олексій Берест, який піднімав прапор над рейхстагом.

Особливо турбувало старшокласників питання про долю країни після закінчення Другої світової війни та сучасні події на сході України.

Учні рівняються на своїх земляків - учасників АТО Анатолія Козла, Олександра Копаницю, Олексія Лепеху та інших воїнів, які в сучасних умовах виборюють свободу і незалежність України.

Конференція поглибила знання старшокласників з історії. Діти вчилися слухати і чути одне одного, сприймати різні точки зору, відстоювати власну думку. Подібні заходи сприяють патріотичному вихованню учнівської молоді та формують активну громадянську позицію.

Переглядів: 663 | Додав: malish | Дата: 07.10.2015 | Коментарі (0)

 

      Україно! Мій коханий краю,
       Мати наша рідна і свята!
       Небо чисте над тобою маю,
       Медом диха нива золота.
       Ми з тобою завжди, Україно,
       Ми з тобою завжди повсякчас,
       Поки б’ється в грудях серце вірне
       І допоки в душах жар не згас!

 

  Наш перший урок було присвячено національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління. Він пройшов під лозунгом «З Україною в серці». Всі учні відповідально і старанно готувалися до його проведення і показали себе справжніми патріотами нашої держави. Так тримати!

               

Переглядів: 711 | Додав: malish | Дата: 06.09.2015 | Коментарі (0)

   

       Нас кличе дзвоник до шкільної ниви.
       Прислухайтесь, який у нього спів!
       Сьогодні діти — школярі щасливі —
       За парти сядуть. Дзвоник продзвенів.
       Дзвонику, лунай гучніш довкола.
       Літо, прощавай.
       Здрастуй, рідна школо!

 

    Цікаво та захопливо пройшло свято Першого дзвінка у нашій школі. До нас на свято завітала Вереснянка, Буратіно та Мальвіна, казковий Хлопчик-Дзвіночок. Наша шкільна сім’я поповнилася 17 першокласниками. 

    Ми вітаємо всіх учнів та вчителів з початком нового навчального року та бажаємо всім творчих успіхів та натхнення на цілий рік!

         

         

      

Переглядів: 801 | Додав: malish | Дата: 06.09.2015 | Коментарі (0)

   

Завдяки фонду «Взаєморозуміння та толерантність» на базі нашої школи пройшла зустріч учнів та вчителів з остарбайтерами та дітьми, народженими в неволі, під час якої відбувся діалог поколінь. В дружній невимушеній обстановці колишні бранці поділилися спогадами про ті жахливі часи, нелегкі умови праці в неволі та ностальгію за Батьківщиною. Діти в свою чергу розважили присутніх піснями.

       

Переглядів: 714 | Додав: malish | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

         

Весело та цікаво проходить відпочинок учнів школи в таборі «Ластів’ята». З великим задоволенням діти ходять на екскурсії до лісу, водойм; приймають участь у спортивних змаганнях та конкурсах.

                        

Переглядів: 638 | Додав: malish | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

         

Учні Жовтневої школи розпочали свої канікули поїздкою до міста Канева. Подорожуючи Шевченківським краєм вони відвідали природний заповідник та музей на його території. Потім піднялися на Тарасову гору, де прослухали екскурсію в музеї Тараса Шевченка та Світлиці. Діти споглядали краєвиди Україну очима великого Кобзаря «… і лани широкополі, і Дніпро, і кручі…» Поїздка відбулася завдяки спонсорській допомозі Саєнка В.В., мецената, керівника фермерського господарства «Світ ланів». Учні, батьки та вчителі дякують йому за підтримку.

         

Переглядів: 604 | Додав: malish | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

         

27 травня на базі Жовтневої загальноосвітньої школи I-III ступенів проходила найактуальніша на даний час конференція на тему: «Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи».

Учасників конференції зустріли за українським звичаєм з короваєм на вишитому рушнику. Діти у вишиванках виконали гімн школи.

У фойє гості оглянули виставку робіт учнів, вчителів, батьків «Моя веселкова Україна». Пройшли світлими коридорами та класами, поспілкувалися з учителями.

На конференцію були запрошені усі директори шкіл Переяслав-Хмельницького району. Кожний учасник отримав програму та іменний блокнот Жовтневої школи.

Захід розпочався з виступу начальника відділу освіти Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Дубини Таміли Анатоліївни, яка розкрила нагальну проблему патріотичного виховання учнівської молоді у своїй доповіді «Концептуальні засади національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Лях Марія Олександрівна, директор Жовтневої загальноосвітньої школи І-III ступенів обґрунтувала тему «Актуальні питання національно-патріотичного виховання в системі загальноосвітнього навчального закладу». Дегтярьова Ганна Степанівна, вчитель історії та правознавства даної школи, зацікавила усіх присутніх доповіддю з фактами про роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні школярів. Пайвель Ніна Григорівна, бібліотекар школи, презентувала роботу шкільної бібліотеки і переконала усіх присутніх , що шкільна бібліотека виконує важливу роль у формуванні патріотичних почуттів підростаючого покоління.

Презентація творчої майстерні школярів нашої школи «Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!» під керівництвом Малишко Наталії Григорівни, заступника директора з виховної роботи була пронизана патріотизмом та любов’ю до свого народу.

Діти у вишиванках вітали учасників мелодійними піснями, неперевершеними танцями, віршами, сценками. Кожен виступ був цікавим та неповторним.

У ході заходу всі присутні урочисто виконали гімн нашої держави і хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу, цілісність та єдність України.

Зі слізьми на очах слухали пісню «Я нікому тебе не віддам, моя Україно!» нашого земляка Валерія Мартишка у виконанні працівників будинку культури Віри Житник та Наталії Ушко. На завершення заходу учні заквітчали кордон нашої держави (разом з Кримом) квітами. Цим самим довели, що Україна єдина.

Ми всі – одна сім’я

Ми всі – одна родина.

Мільйони різних Я,

А разом – вільна, сильна, могутня Україна.

Знання та мудрість, тепло своєї душі, патріотичний настрій ми передали всім присутнім.

                

Переглядів: 879 | Додав: malish | Дата: 28.05.2015 | Коментарі (0)

         

Роки минають. Небагато, на жаль, лишилося солдатів,

Що вибороли Перемогу у другій Світовій війні.

То ж поки маємо ще змогу - розважим думи їх сумні.

Запевнимо, що пам'ятати їх подвиг будемо довічно,

І мир у світі зберігати на честь загиблих героїчно!

І біля Вічного вогню ми покладем червоні квіти

І зробим так, щоб наші діти завжди вклонялися йому!

                

Переглядів: 533 | Додав: malish | Дата: 13.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 49 50 »