Головна » 2015 » Травень » 28 » Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи
12:01
Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи

         

27 травня на базі Жовтневої загальноосвітньої школи I-III ступенів проходила найактуальніша на даний час конференція на тему: «Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи».

Учасників конференції зустріли за українським звичаєм з короваєм на вишитому рушнику. Діти у вишиванках виконали гімн школи.

У фойє гості оглянули виставку робіт учнів, вчителів, батьків «Моя веселкова Україна». Пройшли світлими коридорами та класами, поспілкувалися з учителями.

На конференцію були запрошені усі директори шкіл Переяслав-Хмельницького району. Кожний учасник отримав програму та іменний блокнот Жовтневої школи.

Захід розпочався з виступу начальника відділу освіти Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Дубини Таміли Анатоліївни, яка розкрила нагальну проблему патріотичного виховання учнівської молоді у своїй доповіді «Концептуальні засади національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Лях Марія Олександрівна, директор Жовтневої загальноосвітньої школи І-III ступенів обґрунтувала тему «Актуальні питання національно-патріотичного виховання в системі загальноосвітнього навчального закладу». Дегтярьова Ганна Степанівна, вчитель історії та правознавства даної школи, зацікавила усіх присутніх доповіддю з фактами про роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні школярів. Пайвель Ніна Григорівна, бібліотекар школи, презентувала роботу шкільної бібліотеки і переконала усіх присутніх , що шкільна бібліотека виконує важливу роль у формуванні патріотичних почуттів підростаючого покоління.

Презентація творчої майстерні школярів нашої школи «Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!» під керівництвом Малишко Наталії Григорівни, заступника директора з виховної роботи була пронизана патріотизмом та любов’ю до свого народу.

Діти у вишиванках вітали учасників мелодійними піснями, неперевершеними танцями, віршами, сценками. Кожен виступ був цікавим та неповторним.

У ході заходу всі присутні урочисто виконали гімн нашої держави і хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу, цілісність та єдність України.

Зі слізьми на очах слухали пісню «Я нікому тебе не віддам, моя Україно!» нашого земляка Валерія Мартишка у виконанні працівників будинку культури Віри Житник та Наталії Ушко. На завершення заходу учні заквітчали кордон нашої держави (разом з Кримом) квітами. Цим самим довели, що Україна єдина.

Ми всі – одна сім’я

Ми всі – одна родина.

Мільйони різних Я,

А разом – вільна, сильна, могутня Україна.

Знання та мудрість, тепло своєї душі, патріотичний настрій ми передали всім присутнім.

                

Переглядів: 879 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: