Головна » Архів матеріалів

20 лютого 2014 року на базі Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено конкурс з українознавства «Патріот», в якому прийняло участь 27 учасників. Усі учні успішно справилися із завданнями. Чекаємо результатів.

Переглядів: 769 | Додав: malish | Дата: 25.02.2014 | Коментарі (0)

13 лютого 2014 року учні 8-9 класів Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ступенів зі своїми керівниками Пайвель Н.Г. та Козелецькою Н.А. відвідали у м.Переяслав –Хмельницький музей «Заповіту» Т.Г.Шевченка. Діти ще раз доторкнулися до історії рідного краю. Особливий інтерес викликали експозиції «Шевченко і Переяславщина», «Історія козацтва». Було досягнуто основної мети екскурсії: виховання в учнів любові і шани до геніального сина України.

Переглядів: 704 | Додав: malish | Дата: 25.02.2014 | Коментарі (0)

Моя Україно, хай доля сія

Волошками синіми в житі,

Моя Україно – домівка моя,

Найкраща у цілому світі!

Під таким девізом пройшли урочистості з відзначення Дня Соборності України.

Переглядів: 811 | Додав: malish | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

Є один рецепт у світі

Він відомий усім дітям:

Якщо спорт полюбиш –

Сильним, дужим будеш!

Ці слова відносяться саме до вихованців нашої школи. Нещодавно на змаганнях дві команди хлопців та дівчат старшої вікової групи і команда дівчат молодшої вікової групи в районних змаганнях з волейболу вибороли І місця, а хлопці молодшої вікової групи – ІІІ місце. ВІТАЄМО! ТАК ТРИМАТИ!

Переглядів: 667 | Додав: malish | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

Все, що мріялось віками,

Сповнилось, настало!

«Ще не вмерла Україна» -

Гордо зазвучало.

Саме з підняття Державного Прапора України та виконання Державного Гімну України розпочинаються заняття у нашій школі.

Переглядів: 730 | Додав: malish | Дата: 23.01.2014 | Коментарі (0)

4 грудня 2013 року в Меморіальному музеї Григорія Сковороди міста Переяслав-Хмельницького відбувся круглий стіл на тему «Ревнитель истины, духовный богочтец…» або Григорій Сковорода очима молоді», присвячений 291 річниці з Дня його народження. Учні нашої школи взяли активну участь в проведенні цього свята. Дуже сподобалася їм театралізована екскурсія, проведена працівниками музею. Під час круглого столу перед  учнями та гостями музею виступили: Наші старшокласники були цікавими співдоповідачами. Черненький Олексій, учень 11 класу доповідав за темою «Григорій  Сковорода-великий український письменник, просвітитель і демократ», учень 11 класу Сахно Валентин познайомив присутніх з філософськими поглядами великого генія на щастя та любов; Довголап Сергій , учень 11 класу, розповів про ідею «сродної» праці. Г.Сковороди. Учні 11 класу Коваль Вікторія та Телегуз Ірина прочитали напамять байки та вірші філософа, а учень 9 класу Соболь Сергій  нагадав учасникам зібрання мудрі афоризми безсмертного митця .Всі присутні в залі  ще раз переконалися, що ідеї Григорія Савича актуальні й сьогодні і ще довго будуть невичерпною скарбницею мудрості українського народу.

Переглядів: 692 | Додав: malish | Дата: 16.12.2013 | Коментарі (0)

Дорогі земляки, шановні гості столиці та Київщини!

 Як голова Київської облдержадміністрації, як громадянин великої держави Україна, з багаторічним життєвим досвідом, звертаюся до усіх учасників Євромайдану щодо толерантності та витримки під час проведення демонстрацій у Києві.

Я поважаю право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією України. Водночас засуджую ескалацію свавілля і насильства під час проведення самої акції протесту в Києві, у тому числі застосування сили правоохоронцями та побиття журналістів.

Сьогодні до мене звертаються сотні матерів з тривогою за здоров’я своїх дітей, які перебувають на майдані. І я, як батько, як кадровий офіцер розділяю їхню тривогу, бо обурений непрофесійністю керівників, які штовхнули спецпідрозділ на такі дії.

Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада і вже доручив генеральній прокуратурі здійснити перевірку усіх обставин.

Разом з тим події, що відбулися 1 грудня біля Адміністрації Президента України, КМДА, Будинку профспілок є такими, що заслуговують засудження та застосування до їх ініціаторів відповідних законодавством санкцій.

Вважаю методи політичних сил щодо ескалації ситуації неприпустимими.

Водночас я розумію, що в оцінці цих фактів не можна обмежитися лише констатацією порушень прав і свобод громадян. Тому я пропоную створити робочу групу за участі представників громадськості, народних депутатів, влади, незалежних журналістів, для вгамування пристрастей та прийняття виваженого правильного рішення. Силові методи вирішення цих питань є не раціональними.

Київщина сьогодні пройшла нелегкий шлях: від політичного протистояння та економічного занепаду до конструктивної співпраці з місцевими політичними силами, громадськими об’єднаннями та є лідером в соціально-економічному розвитку. Тому я, як ніхто інший розумію, що діалог та консенсус у прийнятті рішення є єдиним шляхом до розвитку держави.

 Голова Київської обласної

державної адміністрації                                                      Анатолій Присяжнюк

Переглядів: 701 | Додав: malish | Дата: 02.12.2013 | Коментарі (0)

Голодомор, ой, як це страшно,
Це помирали люди із села.
Все це було у нас на  Україні,
Де влада будує нове їм життя.
І люди вступали у їхні колгоспи,
А хто не вступив – виганяли із сіл,
В Сибір, до Уралу, геть на чужину,
Назавжди покинувши рідну Вкраїну.
Там люди гинули в нужді і злиднях
Мільйони із них не вернулись назад.
Ті люди страждали, ті люди вмирали:
І мати, і батько, і донька, і брат.
Вже 80 років минуло, відтоді
Та біль той не вщухне, і рани болять
Про це не забудьмо!
Про це пам’ятаймо!
Ми мусимо всі ті часи пам’ятать!

Переглядів: 627 | Додав: malish | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)

Нещодавно учні Жовтневої ЗОШ відвідали виставку -  майстерню визнаного українського скульптора Шматька Миколи Гавриловича Його роботи – усе його життя. А сам український скульптор змушений жити у підвалі школи у Переяславі-Хмельницькому.    Разом з ним - його родина та унікальні роботи. Майже 300 картин і 135 скульптур..

    Микола Шматько визнаний у світі – володар медалі за участь у Флорентійській Бієнале 2007-го, має орден Нестора Літописця. Мрія художника, щоб визнання здобули і його твори.

    Український «Король мармуру»  Шматько  М.Г. працює вже понад тридцять років, прославляючи образ Жінки, Матері, Краси. Скульптури митця  не мають аналогів у світі й демонструють неймовірні досягнення в сфері обробки мармуру, людської фантазії та думки, яка втілена у камені.

   Микола Шматько зустрів нашу делегацію з теплом. Школярі із захопленням знайомилися зі  скульптурами митця, були зачаровані його цікавою розповіддю про свої роботи. «Поклоніння диску» - одна з останніх та унікальних робіт автора - не залишила байдужими наших учнів. Від скульптур «Пророк», «Три грації» школярі не могли відірвати очей, «Лугань» - скульптура, яка побувала у Венеції. Діти змогли побачити не тільки геніальні роботи з італійського та уральського білого мармуру, але й  авторські картини..

    Ця екскурсія запам’ятається кожному учневі, адже геній – митець - унікальна людина і його творчість є перлиною  українського мистецтва. Справжня цікавість учнів до його витворів, блиск в очах молоді – ось результат екскурсії.

І ми ще раз переконалися, що мистецтво не має меж. Мова гармонії та краси зрозуміла без слів.

Переглядів: 712 | Додав: malish | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)


З метою пошуку, підтримки талановитих учнів та популяризації інформатики, в рамках реалізації Стратегії розбудови інформаційного суспільства,
 схваленої Законом України "Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки", 
10 листопада (для учнів 6-11 класів) та 11 листопада (для учнів 2-5 класів) в нашій школі було проведено Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер».
18 учнів школи прийняли участь у конкурсі.
Переглядів: 672 | Додав: malish | Дата: 13.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 49 50 »