Головна » 2013 » Грудень » 2 » Звернення голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича
16:15
Звернення голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича

Дорогі земляки, шановні гості столиці та Київщини!

 Як голова Київської облдержадміністрації, як громадянин великої держави Україна, з багаторічним життєвим досвідом, звертаюся до усіх учасників Євромайдану щодо толерантності та витримки під час проведення демонстрацій у Києві.

Я поважаю право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією України. Водночас засуджую ескалацію свавілля і насильства під час проведення самої акції протесту в Києві, у тому числі застосування сили правоохоронцями та побиття журналістів.

Сьогодні до мене звертаються сотні матерів з тривогою за здоров’я своїх дітей, які перебувають на майдані. І я, як батько, як кадровий офіцер розділяю їхню тривогу, бо обурений непрофесійністю керівників, які штовхнули спецпідрозділ на такі дії.

Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада і вже доручив генеральній прокуратурі здійснити перевірку усіх обставин.

Разом з тим події, що відбулися 1 грудня біля Адміністрації Президента України, КМДА, Будинку профспілок є такими, що заслуговують засудження та застосування до їх ініціаторів відповідних законодавством санкцій.

Вважаю методи політичних сил щодо ескалації ситуації неприпустимими.

Водночас я розумію, що в оцінці цих фактів не можна обмежитися лише констатацією порушень прав і свобод громадян. Тому я пропоную створити робочу групу за участі представників громадськості, народних депутатів, влади, незалежних журналістів, для вгамування пристрастей та прийняття виваженого правильного рішення. Силові методи вирішення цих питань є не раціональними.

Київщина сьогодні пройшла нелегкий шлях: від політичного протистояння та економічного занепаду до конструктивної співпраці з місцевими політичними силами, громадськими об’єднаннями та є лідером в соціально-економічному розвитку. Тому я, як ніхто інший розумію, що діалог та консенсус у прийнятті рішення є єдиним шляхом до розвитку держави.

 Голова Київської обласної

державної адміністрації                                                      Анатолій Присяжнюк

Переглядів: 696 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: