Головна » 2023 » Березень » 03

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. 

В стінах  ліцею для учнів 9-10 класів відбувся захід, приурочений святкуванню Міжнародного дня рідної мови.

З учнями обговорювали історію походження свята. Також були наведені факти про різноманітні випадки зникнення мов деяких народів, через нехтування її вживанням. На основі цих тез зробили висновок, наскільки актуальним є це питання, важливість спілкуватися та використовувати рідну мову, нести її в маси, збагачувати та розповсюджувати її. Для саморозвитку  провели інтелектуально-розважальну гру "Мова єднає всіх". Також з учнями 10 класу відтворили уривок з драми-феєрії  Лесі Українки "Лісова пісня".

Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.

Переглядів: 88 | Додав: malish | Дата: 03.03.2023

Творчо, енергійно і з усмішкою! Ось так пройшла цікава гра "Фотоажіотаж" для учнів 6-9 класів. Діти відтворювали зображення на фото, де мали змогу проявити свою фантазію та креативність.

Переглядів: 341 | Додав: malish | Дата: 03.03.2023