Головна » 2021 » Червень » 18 » Норми харчування
12:20
Норми харчування

Наскільки корисною є та їжа, яку діти споживають щодня? Зізнайтесь, хто з батьків вираховує кількість білків, жирів, вуглеводів, які щодня має отримати дитина? А мінеральних речовин? А вітамінів?  

Тим часом існує документ – наказ Міністерства охорони здоров’я України від 03.09.2021 року №1073 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії».

Міністерство освіти і науки України зобов’язує організовувати шкільне харчування, виходячи з норм, що розрахували дієтологи

Добова потреба в енергії, білках, жирах та вуглеводах

 

Добова потреба у мінеральних речовинах

 

Добова потреба у вітамінах

Переглянути норми фізіологічних потреб

На сніданок дитина має з’їсти 25-30% від добової норми.


 

Мовою документів про харчування

Головний документ, яким користується освітній заклад при організації харчування – це Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Переглянути Постанову

Постанова повністю вступає в дію з 01.09.2021, але окремі її розділи виконуються вже зараз.


Норми фізіологічних потреб дитини визначені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.09.2021 року №1073 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії»

Переглянути норми


Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерством охорони здоров’я України від 25.09.2020 №2205. Харчування регламентується розділом VІ та додатком 9.

Переглянути Санітарний регламент


У закладі запроваджені стандарти НАССР (ХАССП). Це система управління безпечністю харчування.  Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти України наразі здійснюється за цими новими правилами

Переглянути стандарти НАССР

Переглядів: 196 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: