Головна » Архів матеріалів

       Підведено підсумки ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських олімпіад. Приємно, що учні ОНЗ Студениківського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ" продемонстрували високий рівень знань та увійшли до складу обласної олімпіади.

Результатом наполегливої роботи учнів і вчителів є 3 призові місця.

Зарубіжна література: ІІІ м. - Лой Світлана, учениця 9 класу

                                  ІІІ м. - Барабаш Богдан, учень 8 класу 

        (вчитель зарубіжної літератури, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Герасько Г. І.);

Математика:               ІІІ м. - Черненький Артем, учень 9 класу

        (вчитель математики, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Зуб Н. О.)

Вітаємо призерів та їх наставників з перемогою. Бажаємо й надалі впевнено перемагати і досягати нових вершин.

                                                                           

Переглядів: 417 | Додав: malish | Дата: 03.03.2018 | Коментарі (0)

          Сьогодні, 21 лютого 2018 року, відзначається Міжнародний день рідної мови.

         Вісімнадцять років поспіль учні школи охоче й усвідомлено  беруть участь у заходах, приурочених цьому Дню рідної мови.  Старшокласники стали активними учасниками  «диктанту єдності» під назвою «Без мови немає народу».  Високий рівень знання української мови продемонстрували такі учні: Корецька Марія  (11кл.), Луценко Яна (11кл.),  Шульга Лілія (10кл.), Близнюк Вікторія (10кл.), Кулевська  Оксана (10кл.),  Черненький Артем (9кл.), Довгорук  Наталія (9кл.).

         Після написання диктанту старшокласники провели круглий стіл на тему: «Спілкуйся рідною мовою скрізь, де  її чують, з усіма, хто нею володіє!».

    У шкільній медіатеці проходив захід на тему: «Барви українського слова», на якому  пролунало багато чудових слів про рідну мову, про любов до неї, про її важливість і значущість.

    Учні 5 класу взяли активну участь у даному заході і показали  усім присутнім драматичну казку О.Олеся «Микита Кожум’яка».

    Бібліотекар підготувала книжкову виставку «Якого кольору слова?» та ознайомила  учнів  з унікальними виданнями.

                            

  

   

  

  

Переглядів: 408 | Додав: malish | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

    20 лютого вся Україна у глибокій журбі за героями Небесної Сотні, а також за воїнами, які захищаючи кордони нашої держави на Сході, не повернулися до своїх сімей. Учні нашої школи також зібралися, щоб  в скорботі схилити голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито в мирний час  ХХІ століття.

     У цей день чотири роки тому в самому серці столиці, на Майдані, розігралася кривава драма. Тодішня злочинна влада спрямували проти мирних протестувальників озброєні підрозділи. Від їх куль полягло більше сотні наших співгромадян, вина яких була лише одною – вони не захотіли жити у безправній, несправедливій країні.

    Вічна пам'ять усім героям Небесної Сотні, які запалили зорю світанку над нашою країною. Революція гідності, героїзм наших воїнів на Донбасі стали переломними історичними моментами і вже увійшли славними сторінками у новітню історію України. Події на Майдані ще раз підтвердили вражаючі незламність, патріотизм та хоробрість українців, які ціною власного життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої держави.

 

 

   

 

  

Переглядів: 356 | Додав: malish | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

         Звичаї українського народу завжди красиві і захоплюючі. Вони і зараз привертають увагу сучасної молоді.

      Готуючусь до семінару вчителів початкових класів, який проходив на базі нашої школи, ми змогли пригадати і поринути у неповторність святкування великого свята - Стрітення Господнього. 

      Діти з надзвичайною радістю виконували різні дійства, пов'язані з цим святом: запалення свічки громовиці, змагання Зими і Весни, випіканням жайворонків, які принесли весну з далекого краю.

      Гарно  і радісно, танцями і піснями ми у родинному колі провели Зиму, зустріли красну - Весну, помирили цих двох красунь. І побажали один одному здоров'я залагоди та миру.

      Нехай же стрітенська свічка і свята вода охороняє всі українські родини та всю нашу рідну Україну.

  

  

  

Переглядів: 447 | Додав: malish | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

      13 лютого 2018 року на базі нашого закладу відбувся семінар-практикум для вчителів 4-го класу Переяслав-Хмельницького району та міста Переяслав-Хмельницький "Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах нового Державного стандарту початкової загальної освіти".

       Сахно Л. В., вчитель 1 класу вищої квалілфікаційної категорії, старший учитель провела інтегрований урок з математики і природознавства в 1 класі.

      Бугаєнко Л. М., вчитель 4 класу вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель, показала урок у 4 класі з української мови "Розвиток зв'язного мовлення". Докладний переказ "Життя в зимовому лісі".

      На семінарі відбулась презентація нових навчальних-методичних матеріалів та методик для перших класів, що апробують Державний стандарт початкової загальної освіти. Учасники семінару обмінялись думками щодо пілотування Державного стандарту початкової загальної освіти у навчальних закладах.

  

  

  

Переглядів: 404 | Додав: malish | Дата: 14.02.2018 | Коментарі (0)

          Учні ОНЗ Студениківського НВК  «ЗОШ  І – ІІІ ст.- ДНЗ»  прийняли активну участь у всеукраїнській акції  «Годівничка».  Своїми руками на уроці трудового навчання і в позаурочний час вони виготовляли і розвішували годівниці і шпаківні на околицях с. Студеники і біля власних осель. Для роботи вони використовували різноманітні підручні конструкційні матеріали: деревяні бруски,  шалівку,  пластикову вагонку,  жесть.  Оздоблювали свої виробу фарбою.
         Керівництво цим заходом здійснював вчитель трудового навчання  Корецький С.М.   Найбільшу активність проявили учні 5 класу.

  

 

  

  

  

Переглядів: 499 | Додав: malish | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

Вітаємо з перемогою у Першості району з волейболу серед учнів ЗНЗ І-ІІІ ступенів 

Старша вікова група: 

  • Юнаки - І місце 
  • Дівчата - І місце

Молодша вікова група:

  • Дівчата - І місце
  • Юнаки - ІІІ місце

  

Переглядів: 450 | Додав: malish | Дата: 01.02.2018 | Коментарі (0)

Ще юнаки, ще майже діти,

А навкруги і смерть, і кров.

«На порох стерти, перебити!» –

Іде на Київ Муравйов.

Полків його не зупинити,

Та рано тішаться кати:

Коли стають до зброї діти,

Народ цей – не перемогти!


 

Микола Луків

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100 років тому, 29 січня 1918 року, українські студенти стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України.

 

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності.

Усього під Крутами було вбито близько 300 юнаків. Це були воїни Студентської сотні Січових стрільців, кадети першої Української школи ім. Б. Хмельницького, студенти та гімназисти вишів та гімназій.

Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади, про бій під Крутами забули на довгих 70 років, до отримання Україною незалежності. Тільки в останні роки історики почали активно вивчати наявні матеріали. І хоча зараз виникає більше питань, ніж відповідей, незмінним залишається один факт: битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.

На полі бою в Крутах у 2006 році відкрито пам’ятник-комплекс, куди увійшли: музей, каплиця та курган із червоною колоною, увінчаною тризубом. Навколо кургану встановлено 300 гранітних монументів та висаджено каштановий гай. У Києві на Аскольдовій могилі встановлено хрести, біля яких відправляють панахиди.

Крути це символ. Символ непохитності, патріотизму та любові до Батьківщини.

І ми, нащадки зобов’язані зберегти той вічний вогонь, ту непереможну любов до Батьківщини, яку мали вони: студенти, юнкери, гімназисти.

 

 

 

 

 

Переглядів: 519 | Додав: malish | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

                День Соборності – свято кожного українця. Відзначається щорічно 22 січня в день проголошення в 1919р. Акту злуки УНР та ЗУНР.

                Учні Студениківського опорного навчального закладу на урочистій загальношкільній лінійці переглянили сторінки історії цього свята. Десятикласники підготували матеріали про події, які відбулися у Києві на майдані Софії 99 років тому.

                Шульга Лілія ознайомила, з причинами появи УНР та ЗУНР, їх прагнення до єдності. Вікторія Близнюк охарактеризувала політичних діячів цих державних утворень, їх ідеали та мрії про об’єднанні. Анна Сабадаха розповіла про умови, в яких було проголошено Соборність. Оксана Кулевська та Діана Красюк дали оцінку цій історичній подій. Учні говорили про те, що сучасна Україна продовжує боротися за свою єдність і незалежність.

  

  

Переглядів: 439 | Додав: malish | Дата: 22.01.2018 | Коментарі (0)

 

11 січня 2018 року відбулася першість ДЮСШ з волейболу

Серед юнаків 2004 року народження.

Наша команда зайняла І місце. Вітаємо!!!

Переглядів: 433 | Додав: malish | Дата: 18.01.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 49 50 »