Головна » 2019 » Жовтень » 16

   Україна! Країна смутку і печалі, краси і радості, різних звичаїв і обрядів, гучної української пісні, швидкого танцю та красивої природи...Все частіше ми звертаємось до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці… Звертаємось до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

   14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва. У серцях людей це свято завжди пробуджує найкращі асоціації та найсвітліші думки, адже ми всі якоюсь мірою козаки, у всіх нас в душі живе жага до перемоги та сила, що веде нас вперед! Ось така любов до перемоги і кращих українських традицій і стала гарним приводом для організації і проведення у нашій школі 10 жовтня спортивного свята «“Козацькі розваги”», у якому взяли участь учні 9 - 11 класів.

   Змагання розпочалися цікаво, спочатку учні представляли свої команди, а потім виконали справжню козацьку пісню «Ой на горі та й женці жнуть». Учні брали участь в різних конкурсах ,демонстрували своє вміння у кулінарній майстерності. Цікавим був конкурс «Хто швидше?» , в якому представники команд на носилках повинні були перенести потерпілого з одного кінця в інший. Найбільше учні чекали конкурсу «Перетягування канату» в якому показали справжню майстерність та витривалість.  Команди зайняли призові місця та отримали подяки і солодкі подарунки.

   Вони щиро раділи тому, що беруть участь у такому чудовому заході. Діти із таким захопленням, гордістю відчували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Учні нашої школи продемонстрували над швидке перевтілення з школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних дитячих руках та в їхніх серцях і душах.

 

Переглядів: 309 | Додав: malish | Дата: 16.10.2019 | Коментарі (0)