Головна » 2022 » Грудень » 13 » ВЕЧОРНИЦІ!
13:45
ВЕЧОРНИЦІ!

Яка ж унікальна й багата наша спадщина!

У житті людини настає пора, коли природна потреба у спілкуванні і самоутвердженні особливо загострюється.  Це пора ЗРОСТАННЯ! Отроча, юнацька пора… Упродовж своєї історії український народ створив цілу систему соціалізації молоді, виховання в неї високих духовних і громадянських якостей.

Молодь гуртувалася у товариствах, братствах, інших спільнотах. Дивовижну традицію гуртування молоді виплекали українці – ВЕЧОРНИЦІ! Одне з найулюбленіших зібрань молоді. 

Починалися вони пізньої осені, найчастіше на Покрову. Музика, пісня, дотепи, розваги, спільна вечеря, спілкування і залицяння… Особливо важливими  були вечорниці на Катерини і Андрія (7 і 13 грудня). Вони супроводжувалися різноманітними обрядами і ворожіннями про майбутню долю, насамперед про одруження.

Щоб відчути той особливий дух та колорит надзвичайно багатих українських традицій,  сьогодні учні 10 та 11 класів Студениківського ліцею занурилися в атмосферу Андріївських вечорниць.

Одяг з бабусиних скринь, пісня, жарти, смачнющі вареники й пироги, кусання калити – усе  як колись. Це те вічне, що не можна забувати! Це те, що нікого сьогодні не залишило байдужим.

Переглядів: 108 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: