Головна » Архів матеріалів

Ще в березні у нашому ліцеї стартували обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга «Здорова Україна».

Цей пілотний фізкультурно-оздоровчий проєкт створений для того, щоб мотивувати учнів 5-х класів до здорового та активного способу життя. Проєкт впроваджується відповідно до модельної навчальної програми Нової української школи.
          Ліга складається з чотирьох етапів: «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга» і проводитиметься в школах Київської області з лютого по червень 2023 року.

Активну участь у цьому проєкті взяли наші п’ятикласники разом із вчителем фізичної культури   Віктором Шелестом. Учні показали гарні вміння з модулів фізичної культури: теніс, малюкбол та мініфутбол.

Після проведення «Ліги дружніх» (по закладах освіти),  вже 12 квітня на базі нашого закладу було проведено  «Лігу сміливих», де були задіяні п’ятикласники нашої громади (Семенівський ЗЗСО, Соснівський ліцей, Пристромський ЗЗСО та Переяслівська гімназія).

І знову наші діти показали найкращий результат та отримали перемогу, як в командному, так і в особистих заліках! Вітаємо! Так тримати!

Всі учасники отримали неймовірні враження, позитивні емоції та очікують участі у наступних етапах.

Переглядів: 79 | Додав: malish | Дата: 13.04.2023

#СТУДЕНИКІВСЬКИЙ_ЛІЦЕЙ

В єдності наша сила!

Разом до Перемоги!

Переглядів: 93 | Додав: malish | Дата: 06.04.2023

     Щиро дякуємо учням, вчителям та батькам Студениківського ліцею, які долучилися до облаштування шкільного сховища. Перший етап пройдено, але попереду ще буде робота. Тож розраховуємо на вашу допомогу і надалі.

Переглядів: 98 | Додав: malish | Дата: 28.03.2023 | Коментарі (0)

Переглядів: 77 | Додав: malish | Дата: 28.03.2023 | Коментарі (0)

    Ресурс - це джерело сил, яке живить наш духовний і фізичний світи.

    Щоб було більш зрозуміло, наведемо метафору.

    На початку свого шляху турист відчуває сили та натхнення йти глибше в ліс. Із собою він несе пляшку води, з якої кожен ковток додає сил та енергії, але якщо іноді не зупинятись біля місцевого струмочка  та не оновлювати запаси води, відповідно сил ставатиме менше.

    Але погодьтеся, якщо турист попередньо ознайомиться із місцевістю, він точно буде знати, де знаходиться найближчий струмочок, щоб оновлювати запаси, коли необхідно.

    А чи знаєте, що особисто вас  наповнює?

    Ось декілька можливих варіантів, які можуть вас надихнути:

    ✅ Творчість. Займіться будь-чим: малюйте, танцюйте, співайте, вишивайте, прикрашайте оселю, це принесе вам задоволення від процесу, ви виплеснете всі свої негативні й позитивні емоції та переживання у продукт такої діяльності;

    ✅ Приділити час собі. Поміркуйте, як ви можете це здійснити: спорт, приймання ванної, зміни у зовнішньому вигляді , чашка особливої кави тощо.

    ✅ Самотність. Виокремте час, коли ви можете побути в окремій кімнаті чи у своєму куточку, це допоможе налагодити зв‘язок із самим собою та відпочити.

    ✅ Налагодження режиму.  Дозвольте собі поспати трішки більше аніж зазвичай. Пам‘ятайте про питний режим та якісне харчування.

    ✅ Натхнення. У кожного воно своє: спів пташок, прогулянка у парку, цікава книжка, музика тощо. Визначте, що надихає саме вас.

    Також, якщо ви знесиленні, спробуйте просто відпочити. Дозвольте собі нічого не робити. Це нормально, скажіть собі.

Переглядів: 167 | Додав: malish | Дата: 16.03.2023

До 209-річниці вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у Студениківському ліцеї учителем української мови та літератури Пайвель Н.Г. з учнями 10 класу  був проведений захід-гра «Шевченківський стартинейджер», на якому було представлено цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя Кобзаря.

Старшокласники залюбки декламували уривки з творів, відповідали на питання літературної вікторини, слухали музичні композиції на слова поета, розгадували зашифровані речення, взяті з рядків його поезій, розглядали репродукції картин, складали акровірші, інсценізували уривки творів, знайомилися з музами Шевченка. Також розглянули  літературу, представлену на книжковій виставці «Звучить Шевченкове слово».

Виконуючи цікаві завдання, учні мали можливість по-новому осмислити поетичні та прозові твори поета, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Переглядів: 85 | Додав: malish | Дата: 14.03.2023

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. 

В стінах  ліцею для учнів 9-10 класів відбувся захід, приурочений святкуванню Міжнародного дня рідної мови.

З учнями обговорювали історію походження свята. Також були наведені факти про різноманітні випадки зникнення мов деяких народів, через нехтування її вживанням. На основі цих тез зробили висновок, наскільки актуальним є це питання, важливість спілкуватися та використовувати рідну мову, нести її в маси, збагачувати та розповсюджувати її. Для саморозвитку  провели інтелектуально-розважальну гру "Мова єднає всіх". Також з учнями 10 класу відтворили уривок з драми-феєрії  Лесі Українки "Лісова пісня".

Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.

Переглядів: 88 | Додав: malish | Дата: 03.03.2023

Творчо, енергійно і з усмішкою! Ось так пройшла цікава гра "Фотоажіотаж" для учнів 6-9 класів. Діти відтворювали зображення на фото, де мали змогу проявити свою фантазію та креативність.

Переглядів: 342 | Додав: malish | Дата: 03.03.2023

Тільки разом ми сильні, бо наша сила - у єдності!!!

"Не дай нам Боже втратити країну.

Небесний Отче бережи її від зла!

Моліться люди всі за Україну,

Щоб Батьківщина у дітей була".

 

 

 

Переглядів: 105 | Додав: malish | Дата: 16.02.2023 | Коментарі (0)

Учні 6–8 класів (діти 11–14 років) сидять в інтернеті 3 чи більше годин на день. Ризики, які зустрічаються їм найчастіше: образливі/неприємні повідомлення, питання про місце проживання, пропозиції дружби від незнайомців, прохання відкрити підозріле посилання, прохання надіслати фото чи відео.

Результатами дослідження освітнього проєкту

#stop_секстинг поділилося Міністерство освіти і науки.

Також експерти #stop_секстинг розробили поради, які допоможуть вчителям та батькам говорити з дітьми про інтернет-безпеку. Публікуємо їх у майже незмінному вигляді.

  1. Розмова не має бути незручною для дитини чи схожою на лекцію. Найкраще провести бесіду за вечерею, під час подорожі або в розмові перед сном. Варто дати дитині час, аби сформулювати думки; виявити залученість, ставлячи відкриті запитання, щоб спонукати до більш змістовних відповідей; говорити привітно.
  2. Готуючись до розмови, ознайомтеся з додатками та платформами, які використовують діти, а також із поширеними проблемами безпеки в інтернеті.
  3. Про складні речі варто говорити простими словами. Іноді як батьки, так і діти можуть уникати складніших тем, як-от: порнографія, секстинг, онлайн-стосунки тощо. Однак такі розмови так само важливі, як і розмови про надмірний екранний час та кібербулінг. Вони відіграють ключову роль у тому, щоб допомогти дітям розпізнати ризик і шкоду в інтернеті.
  4. Деякий контент може спричинити в молодих людей відчуття депресії, тривоги або невпевненості. Алгоритми, які пропагують самоушкодження, фейкові новини чи інший шкідливий вміст, можуть впливати на те, як діти думають і відчувають навколишній світ. Важливо, щоб вони розуміли, куди звертатися, якщо їм потрібна підтримка, наприклад, дитина може поговорити з дорослим, якому довіряє, або зателефонувати на гарячу лінію 1545 (далі обрати 3).
  5. Намагайтеся завжди підтримувати з дітьми довірливі стосунки. Тоді дитина просто і відкрито буде ділитися з дорослими інформацією про улюблених блогерів та ютуб-канали, а також поінформує в разі, якщо незнайомець буде вимагати будь-що, звернеться за порадою щодо налаштування конфіденційності тощо.
Переглядів: 110 | Додав: malish | Дата: 07.02.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 49 50 »