Головна » 2017 » Жовтень » 3 » Звіт Про участь команди « Гайдамаки» у проведенні відкритої військово - патріотичної гри « Вояцький дух»
11:00
Звіт Про участь команди « Гайдамаки» у проведенні відкритої військово - патріотичної гри « Вояцький дух»

Відкрита військово -  патріотична гра

 «Вояцький дух»

 

 З 29 вересня по 1 жовтня 2017 року на базі 169 навчального центру  «Десна» (Чернігівська область,  смт. Десна)  проводилася відкрита обласна військово-патріотична  гра « Вояцький дух».  Цей захід спрямований на підвищення рівня готовності  молоді  до територіальної  оборони та служби в Збройних Силах України. Сюди були запрошені учасники не тільки з Київщини, а й з інших регіонів України.

          Честь  Переяславщини захищала команда «Гайдамаки» учнів ОНЗ Студениківського НВК « ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» під керівництвом вчителя Захисту Вітчизни цього закладу Корецького Сергія Миколайовича. 

Гра проходила в три етапи. У перший день серед учнів проводились змагання із загальновійськової підготовки. Вони стріляли на полігоні з автомата Калашникова, пістолета Макарова, метали гранати з імітаційним запалом, відпрацьовували обкатку танками. Наступний день був найнапруженіший. Юні учасники проходили спеціалізовану підготовку: освоювали прийоми рукопашного бою, пересувалися по мінному полю,  вчилися надавати медичну допомогу в бою, збирали і розбирали зброю, захоплювали «ворожі» об’єкти, ознайомлювалися з тонкощами снайперської підготовки. Заняття тривали з шостої години ранку  до дванадцятої ночі. Учні також училися облаштовувати ночівлю в польових умовах. На третій день вже з шостої ранку юні захисники відпрацьовували навички сучасного бою у військово-тактичній грі «Спалах» із використанням спеціалізованого обладнання – лазертагу. За грою слідкували досвідчені інструктори, які пройшли вибробування в зоні АТО.

           Незважаючи на те що учасники нашого району ще дев’ятикласники, вони пройшли всі етапи гри, проявляючи витримку і винахідливість, переборюючи як фізичні, так і психологічні бар’єри  й  отримали гарні відгуки від інструкторів. Учні отримали масу вражень від напруженої, але цікавої гри, яка була наближена до умов реального бою.  Особливо  школярам сподобалася обкатка танками.  Уявіть собі: назустріч  бійцю рухається танк, необхідно лягти в окоп, міцно притулившись до землі, пропустити через себе танк і кинути в нього гранату. Не кожен дорослий таке може витримати, але наші діти успішно  справилися із цією вправою.

         Представники оргкомітету і координатор  всеукраїнського об’єднання  військово-патріотичних  клубів Пустовій  Юрій  Степанович отримали задоволення від проведеної гри і висловили надію на те, що кількість учасників подібних заходів постійно зростатиме. Отже, в нас підростає покоління спражніх захисників України.

 

  

 

 

 

 

  

Переглядів: 540 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: