Головна » 2017 » Вересень » 22 » Районний семінар - практикум директорів шкіл "Опорний загальноосвітній навчальний заклад: особливості діяльності"
13:01
Районний семінар - практикум директорів шкіл "Опорний загальноосвітній навчальний заклад: особливості діяльності"

      В ОНЗ Студениківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» 21 вересня відбувся районний семінар-практикум директорів шкіл "Опорний загальноосвітній навчальний заклад: особливості діяльності".

    Метою його була презентація роботи навчального закладу, який отримав статус ОНЗ, адже адміністрація школи, педагогічні працівники не просто протягом останніх років йшли у ногу з часом,  а й випереджали його упроваджували компетентнісний підхід у навчально-виховний процес.

         Перед учасниками семінару з доповіддю «Сучасна модель сучасного закладу. Аспекти розвитку та ефективного функціонування» виступили начальник відділу освіти Таміла Анатоліївна Дубина та в.о. завідувача РМК Людмила Миколаївна Голубенко. Вони наголосили на тому, що розбудова нової української школи потребує нового підходу до навчально-виховного процесу, утілення у життя STEM-освіти, при якій в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент, інноваційні технології, що охоплюють природничі науки, технічну творчість та математику.   

Марія Олександрівна Лях, директор школи, звернула увагу на ефективне використання учителями-предметниками мобільних робочих місць, які розширюють можливості педагога у плані створення освітньої онлай-  платформи з навчальними і методичними матеріалами для учнів, адже це є передумовою реалізації допрофільного та профільного навчання. У цьому ракурсі був показаний кейс фрагментів відкритих уроків:

  •  урок фізики в 9 класі на тему «Електромагніти та їх  застосування»   

                (Малишко В.Г., вчитель фізики та інформатики, спеціаліст вищої   

                  категорії, старший учитель)     

  •  урок хімії в 11 класі на тему «Хімічні властивості металів»

( Кутісова Г.О., вчитель хімії, спеціаліст другої категорії)

  •      урок математики в 11 класі на тему «Перерізи многогранників»   

                ( Лях М.О.,  вчитель математики, спеціаліст вищої категорії, 

                  старший  учитель).

      Одним із основних пріоритетів в навчально-виховному процесі навчального закладу є  виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатним до життя в сучасному суспільстві, готової до свідомого життєвого вибору, самореалізації та громадянської активності. Цим питанням також були присвячені фрагменти уроків та виховний захід:

  •  урок англійської мови в 9 класі на тему «Які ми є? Життєва статистика» 

(Корецька С.М., вчитель англійської мови, спеціаліст першої категорії)

  •      урок Захисту Вітчизни в 11 класі на тему «Вогнева підготовка»  

                   (Корецький С.М., вчитель ЗВ, спеціаліст першої категорії)

  •      патріотичний квест «Україна різноманітна»

(Малишко Н.Г., заступник директора школи з виховної роботи).

     Семінар завершився прийняттям рекомендацій,  активним обговоренням побаченого. Учасники ділилися враженнями, висловлювали пропозиції та дякували за отриманий досвід.

 

  

  

  

  

  

 

  

  

Переглядів: 526 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: