Головна » 2020 » Квітень » 28 » Позитивний емоційний стан дітей на карантині
12:02
Позитивний емоційний стан дітей на карантині

Як батькам зберегти позитивний емоційний стан дітей на карантині – 5 порад від ЮНІСЕФ

1. Говоріть про поведінку, яку ви хочете бачити. Використовуйте позитивний тон і слова, коли говорите з дитиною. Наприклад: “Будь ласка, прибери свої речі”. Замість: “Не роби безлад”.

2. Все залежить від подачі. Зриваючись на крик до своєї дитини, ви самі роздратовуєтесь і збільшуєте в неї рівень тривоги і стресу. Більше називайте дитину по імені. Говоріть у спокійній манері.

3. Будьте реалістами. Чи може дитина робити те, про що ви її просите. Дитині дуже важко зберігати спокій/бути спокійною протягом цілого дня, але, можливо, їй вдасться посидіти спокійно упродовж 15 хвилин, поки ви розмовляєте по телефону.

4. Хваліть дитину, коли вона поводиться добре. Постарайтеся відзначати все, що ваша дитина зробила добре. Можливо вона цього не показує, але ви ще обов’язково це побачите. Дитина переконається, що ви помічаєте це і піклуєтесь про неї.

5. Допоможіть підліткам залишатися на зв’язку. Підліткам особливо важливо спілкуватися з друзями. Допоможіть своїй дитині бути в контакті через соціальні мережі, або надайте інші для безпечної дистанції способи. Це те, що ви можете робити також разом!

Переглядів: 298 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: