Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Справжні козачата
12:39
Справжні козачата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Четвер 12 жовтня видався надзвичайно насиченим для учнів 6 класу. Насиченим позитивними емоціями та корисною інформацією… Так ми відзначили День захисника України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

     Тож чим запам’ятався цей день шестикласникам?..

 

     Почався він екскурсією до Музей козацької слави, що розташований у  мальовничому куточку старого Переяслава в будівлі ХІХ ст. Невелика, але надзвичайно змістовна та емоційно багата експозиція створена з робіт талановитого художника і різьбяра по дереву, поета-пісняра Василя Леонтійовича Завгороднього (26.10.1925-5.04.2009), заслуженого артиста України, лауреата мистецької премії ім. Катерини Білокур (1995 р.), члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, ветерана Великої Вітчизняної війни.

      На дітей справили враження живописні та скульптурні роботи художника, звернені до теми українського козацтва: образи козаків-запорожців, князів та гетьманів, легендарних героїв і світочів минулого (Б. Хмельницького, П. Конашевича-Сагайдачного, Г. Сковороди, Т. Шевченка, М. Гоголя), сцени життя й побуту козаків, українські краєвиди.

     Екскурсія не була нудною, бо пройшла у формі жвавої бесіди, обговорення та обміном вражень.

     Після короткої прогулянки містом діти подивилися пригодницький фільм у кінотеатрі. І на останок усі поласували смачною піццою в одній із затишних кавярень міста.

     Шестикласники надзвичайно вдячні своєму меценатові та покровителю Володимиру Володимировичу Саєнку, завдяки якому і відбулася поїздка.

Переглядів: 447 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: