Головна » 2020 » Березень » 12 » «Народився, щоб осяяти Україну»
11:26
«Народився, щоб осяяти Україну»

    Тарас Шевченко - син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.

     З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка, у нашій школі вчитель української мови та літератури Пайвель Ніна Григорівна провела виховний захід «Народився, щоб осяяти Україну», під час якого ознайомила учнів з цікавими фактами про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря. Учні декламували вірші Т.Г. Шевченка, які були написані на Переяславщині, а саме : уривок з поеми «Кавказ», уривок з послання «І мертвим, і живим, і ненародженим…», вірш «Маленькій Маряні, «Минають дні, минають ночі». Також були поставлені міні-сценки з роману Оксани Іваненко «Тарасові шляхи», а саме: зустріч із своїми рідними, зустріч із лікарем Козачковським, зустріч із вдовою Горпиною.

     Учням дуже сподобалося брати участь у виховному заході, вміли показати себе, а також поглиблено вивчали життя і творчість великого письменника українського народу – Т.Г. Шевченка.

Переглядів: 256 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: