Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Іван Франко в серці кожного українця
12:47
Іван Франко в серці кожного українця

     

…Франко — наш найкращий провідник, 

наш учитель, ясне сонце на українському небі… 

В. Стефаник 

 

   У 2016 році Україна і світова спільнота відзначає 160 – річчя з дня народження Івана Франка. З метою  вшанування пам’яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча, популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини в Жовтневій ЗОШ І-ІІІ ступенів учителем української мови та літератури Пайвель П.Г. було проведено  літературний захід «Франко – каменяр людських душ».

   Вшанували пам’ять українського патріота учні 8 – 9 класів декламуванням віршів, цікавими розповідями про життя великого письменника. Всі дізналися, що Франко першим в Україні ввів моду на чоловічу вишиванку у поєднанні з піджаком. Наші учні та вчителі теж були у вишиванках, чим засвідчили повагу і шану Великому Каменяреві. Аліна Мазай зачарувала всіх присутніх піснею «Час рікою пливе».

   Пайвель Н.Г., бібліотекар школи, підготувала тематичну виставку «Іван Франко – поет, публіцист, громадський діяч». Школярі не лише відвідали виставку, а й переглянули найновіші публікації про Великого Каменяра.

   В кожному класі пройшли виховні години «Іван Франко в серці кожного українця».

   Ми знову відкрили для себе нові сторінки його життя і творчості, аби кожне нове покоління знаходило у них відповіді на одвічні питання, адже берегти історичну пам’ять – це святий обов’язок кожного українця.

Переглядів: 534 | Додав: malish | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: