Головна » Архів матеріалів

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми вчимося все життя, спрагло хапаючи досвід кожної миті існування, складаючи результати навчання на рівні полички своєї дорогоцінної пам’яті. Полячки високі й низькі, далекі й близькі. Розум сам обирає, що робити з прийнятим, і щоразу віддає нам те, що ми колись вивчили.

Поличок стає дедалі більше. Вони прилаштовуються одна під одною, формуючи цілу скарбницю думок, по­дій, фактів, висновків — своїх, чужих, недомовлених і недописаних. Головне — вони є фундаментом нашої мудрості.

 

Джерел мудрості незліченна кількість. Але важливо, наскільки людина вміє сама створити для себе систему пізнання, заохотити себе, поставити мету, віднайти шля­хи, оцінити результати, визначити для себе необхідне та найважливіше. Головне — бажання навчатися нового й невідомого, вчитися цінувати своїх учителів, мудро формуючи себе як маленьку частинку історії. Адже осно­ва й запорука всього — бажання, а вже потім (завдяки йому) — освіченість, широта думки та успішність.

       Вітаємо з успішною атестацією провідного бібліотекаря Пайвель Ніну Григорівну та вчителя російської мови, спеціаліста вищої категорії Приходько Валентину Іванівну.

Переглядів: 481 | Додав: malish | Дата: 27.03.2017 | Коментарі (0)

               

 

 

 

 

 

   

 

 

 

     Відповідно наказу відділу освіти про захист неповнолітніх від негативних інформаційних впливів та попередження суїцидальних проявів серед учнівської молоді наша школа теж активізувала свою роботу.

Адміністрація закладу тісно співпрацює з ювенальною превенцією Переяслав-Хмельницького відділення поліції. В ході співпраці представники поліції виступили на батьківських зборах по питанню убезпечення дітей від потенційних і реальних загроз соціальних мереж; провели профілактичну бесіду з учнями 5-11 класів щодо попередження вчинення ними правопорушень.

Цими  заходами проінформували  батьківську громадськість та учнівський колектив до нагальної проблеми сьогодення.

Переглядів: 517 | Додав: malish | Дата: 27.03.2017 | Коментарі (0)

     

 

 

 

 

 

 

   

 

 

    «Іду з дитинства до Тараса» - під такою назвою пройшли у нашій школі заходи, присвячені  203 річниці з дня народження Тараса Шевченка. Вшанування пам’яті видатного українського Сина  проходило в атмосфері творчості та співпраці. Проведені заходи залишили яскраві враження у дітей та їх батьків, показали високу результативність роботи педагогів, запалили на творчому небосхилі школи нові маленькі зірочки.

   

Переглядів: 467 | Додав: malish | Дата: 13.03.2017 | Коментарі (0)

Можна у світі чимало зробити:
Перетворити зиму на літо,
Можна моря й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти,
Можна пройти крізь пустелі та хащі..
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
В світі усе починається з мами!..

Саме під таким девізом і пройшли весняні мамині свята у нашій школі. Всі: і діти, і батьки отримали максимум задоволення.

 

 

Переглядів: 444 | Додав: malish | Дата: 13.03.2017 | Коментарі (0)

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

      У п’ятницю, 3 березня, у школі відбулася VІІІ Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», метою якої є долучення учнівської молоді до кращих здобутків національної культури. У грі взяли участь 31 учень школи 3-9 класів. Цікавий той факт, що серед учасників велика частина дітей, які є постійними. Цього року завдання були особливо цікавими і пізнавальними. Деякі питання обговорювалися ще в класах протягом дня. Гра допомагає формувати в учнів навички аналізу мовного та літературного матеріалу, допомагає в опрацюванні методики роботи з тестовими формами контролю.

Переглядів: 459 | Додав: malish | Дата: 13.03.2017 | Коментарі (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

     23 лютого відбулася зустріч одинадцятикласників  нашої школи з представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України (Аграрний університет) за участю голови Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіна Андрія Володимировича  та начальника відділу освіти Дубини Таміли Анатоліївни.

           Приємним сюрпризом став для запрошених виступ випускника нашої школи, нині студента економічного факультету, Валентина Жуля.

         Зустріч пройшла в теплій  атмосфері та залишила приємні надії на майбутнє.

Переглядів: 960 | Додав: malish | Дата: 24.02.2017 | Коментарі (0)

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

     

 

 

      Наш Олімпійський куточок знову поповнився грамотами та кубками. А все завдяки учням школи, які вибороли призові місця у першості району з волейболу серед збірних команд ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Старша вікова група (дівчата) – І місце

   Молодша вікова група (дівчата) – І місце

  Молодша вікова група (хлопці) – І місце

 Старша вікова група (хлопці) – ІІ місце

      Молодці! Так тримати!

Переглядів: 480 | Додав: malish | Дата: 23.02.2017 | Коментарі (0)

             

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

   Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

    21 ЛЮТОГО ми святкуємо МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави.

    Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: «...Як парость виноградної лози плекаймо мову...». Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Переглядів: 474 | Додав: malish | Дата: 23.02.2017 | Коментарі (0)

 

   Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях   Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

   Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів нашої школи.

  Для них було проведено уроки памяті та виховні години «Небесна сотня. На сторожі гідності»;  лінійку -реквієм «Герої не вмирають!». Всі бажаючі відвідали експозицію  в  бібліотеці  та  музеї  школи  «Герої  небесної  сотні».

Переглядів: 398 | Додав: malish | Дата: 23.02.2017 | Коментарі (0)

       

 

 

 

 

  

  

  

 

 

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       На минулому тижні учні нашої школи здійснили лижний похід, присвячений подіям майже столітньої давності. Саме біля станції Коржі відбулася битва між козаками Переяславського полку і військами Червоної Армії. В цій нерівній битві багато козаків загинуло, показуючи приклад героїзму, відстоюючи незалежність і соборність України. Учні усвідомили себе нащадками славних предків. Це надихнуло їх на виховання в собі кращих рис патріота, громадянина і захисника нашої України!

 

Переглядів: 500 | Додав: malish | Дата: 09.02.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 49 50 »