Головна » 2023 » Лютий » 07

Учні 6–8 класів (діти 11–14 років) сидять в інтернеті 3 чи більше годин на день. Ризики, які зустрічаються їм найчастіше: образливі/неприємні повідомлення, питання про місце проживання, пропозиції дружби від незнайомців, прохання відкрити підозріле посилання, прохання надіслати фото чи відео.

Результатами дослідження освітнього проєкту

#stop_секстинг поділилося Міністерство освіти і науки.

Також експерти #stop_секстинг розробили поради, які допоможуть вчителям та батькам говорити з дітьми про інтернет-безпеку. Публікуємо їх у майже незмінному вигляді.

  1. Розмова не має бути незручною для дитини чи схожою на лекцію. Найкраще провести бесіду за вечерею, під час подорожі або в розмові перед сном. Варто дати дитині час, аби сформулювати думки; виявити залученість, ставлячи відкриті запитання, щоб спонукати до більш змістовних відповідей; говорити привітно.
  2. Готуючись до розмови, ознайомтеся з додатками та платформами, які використовують діти, а також із поширеними проблемами безпеки в інтернеті.
  3. Про складні речі варто говорити простими словами. Іноді як батьки, так і діти можуть уникати складніших тем, як-от: порнографія, секстинг, онлайн-стосунки тощо. Однак такі розмови так само важливі, як і розмови про надмірний екранний час та кібербулінг. Вони відіграють ключову роль у тому, щоб допомогти дітям розпізнати ризик і шкоду в інтернеті.
  4. Деякий контент може спричинити в молодих людей відчуття депресії, тривоги або невпевненості. Алгоритми, які пропагують самоушкодження, фейкові новини чи інший шкідливий вміст, можуть впливати на те, як діти думають і відчувають навколишній світ. Важливо, щоб вони розуміли, куди звертатися, якщо їм потрібна підтримка, наприклад, дитина може поговорити з дорослим, якому довіряє, або зателефонувати на гарячу лінію 1545 (далі обрати 3).
  5. Намагайтеся завжди підтримувати з дітьми довірливі стосунки. Тоді дитина просто і відкрито буде ділитися з дорослими інформацією про улюблених блогерів та ютуб-канали, а також поінформує в разі, якщо незнайомець буде вимагати будь-що, звернеться за порадою щодо налаштування конфіденційності тощо.
Переглядів: 104 | Додав: malish | Дата: 07.02.2023 | Коментарі (0)

Переглядів: 76 | Додав: malish | Дата: 07.02.2023 | Коментарі (0)