Головна » 2018 » Квітень » 26

        З 18 по 20 квітня 2018 року учні 11класу ОНЗ  Студениківського НВК «ЗОШ І-ІІІст. – ДНЗ» прийняли активну участь у проведенні навчально- польових зборів, перебачених навчальною програмою із Захисту Вітчизни під керівництвом викладача цього предмету Корецького Сергія Миколайовича.
    В перший день цього заходу серед юнаків проводилися навчальні стрільби із АК на військовому полігоні с. Дівички., де були присутні учні із різних навчальних закладів району і міста Переяслава-Хмельницького.
   Цьогорічна програма занять  була дуже насиченою. Після вступного інструктажу із техніки безпеки школярі  були розділені на окремі групи. Під керівництвом досвідчених інструкторів майбутні захисники вчилися поводитися із пістолетом Макарова, розбирали і збирали автомат Калашнікова, відпрацьовували навички поводження із мінно-вибуховими предметами, вчилися надавати медичну допомогу.  Перед допуском до виконання початкової вправи зі стрільби із АК  учні ретельно проходили всі  підготовчі етапи  поводження зі зброєю.
       Після проведення навчальних стрільб на полігоні для школярів була організована поїздка у навчальний центр Національної Гвардії, який знаходиться на території с. Старе Бориспільського району. Майбутні воїни відвідали казарми для гвардійців, навчальні класи, тренажерний зал, знайомилися із агітаційною технікою. Особливо цікавими були заняття на смузі перешкод, яка побудована із урахуванням особливостей бойових дій в сучасних умовах. Учні проходили перешкоди, пронизані електричними проводами під високою напругою (імітаційними, звичайно).  Потрібно було проявити кмітливість, командну згуртованість та високу організованість, щоб впоратися з поставленим завданням. Проводилися і інші вправи, спрямовані на розвиток згуртованості і командної взаємодії. Адже такі риси так необхідні у умовах сучасних бойових дій.
      Проводилися заняття із юнаками і на околицях с. Студеники , де учні відпрацьовували навички із тактичної підготовки, орієнтування на місцевості, маскування.
        Серед   учениць 11 класу в амбулаторії сімейного типу с. Студеники під керівництвом Борліс Ганни Іванівни були проведені заняття із медико-санітарної підготовки. Дівчата отримували необхідні теоретичні знання, а також відпрацьовували практичні навички з надання долікарської допомоги.
     Навчально-польові збори закінчилися  марш-кидком в урочище «Лісове озеро», де було проведено підсумок занять із Захисту Вітчизни і приготовлено обід у польових умовах.

 

  

  

 

  

Переглядів: 395 | Додав: malish | Дата: 26.04.2018 | Коментарі (0)